۴ مرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۴۲

برای رفع تبعیض در مصوبه همسان‌سازی حقوق نوشته شد؛

نامه اعضای هیأت علمی پژوهشی دستگاه‌های اجرایی به رئیس مجلس

نامه اعضای هیأت علمی پژوهشی دستگاه‌های اجرایی به رئیس مجلس

اعضای هیأت علمی پژوهشی برخی دستگاه‌های اجرایی در نامه های جداگانه به رئیس مجلس خواستار عدم تبعیض در اجرای مصوبه همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انجمن صنفی اعضای هیأت علمی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، اعضای هیأت علمی دستگاه‌های اجرایی در نامه‌های جداگانه به رئیس مجلس، تسری قانون «همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی وزارت علوم با اعضای غیر بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» به اعضای هیأت علمی پژوهشی دستگاه‌های اجرایی را خواستار شدند.

اقدام سازمان برنامه و بودجه در محدود کردن اجرای بند «و» تبصره «۲» قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به اعضای هیأت علمی آموزشی وزارت علوم که به دلیل تفسیر متفاوت سازمان برنامه و بودجه از قانون مذکور صورت گرفته، نه تنها، انتقاد و نارضایتی گسترده اعضای هیأت علمی پژوهشی دستگاه‌های اجرایی کشور که حتی اعتراض شدید اعضای هیأت علمی پژوهشگاه‌های تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را هم به دنبال داشته است.

به طوری که با بی نتیجه ماندن پیگیری‌های چند ماهه خود در رفع این مشکل در نامه‌ای به وزیر علوم تاکید کرده‌اند: «این تبعیض ناروا و آشکار نسبت به این دسته از اعضا هیأت علمی پژوهشی، این سوال بزرگ را در ذهن آنان که به کارهای بنیادی و علمی می‌پردازند، شکل داده که علیرغم اهمیت مضاعف کار پژوهشی و نقش تعیین کننده پژوهش در رشد و توسعه علمی کشور، چرا باید متولیان و مجریان آن هیأت علمی درجه دوم تلقی شوند؟»

در راستای پیگیری‌های اعضای هیأت علمی پژوهشی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی، جمعی از اعضای هیأت علمی و انجمن‌های صنفی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی نیز طی نامه‌ای به رئیس مجلس با انتقاد از عدم اجرای این قانون برای اعضای هیأت علمی مؤسسات پژوهشی وابسته به وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی، نسبت به بازخورد بسیار منفی این اقدام به عنوان تحقیر آشکار اعضای هیأت علمی پژوهشی کشور و تبعات آن در بی انگیزگی و مهاجرت نخبگان ابراز نگرانی کرده‌اند.

در این نامه آمده است: «سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) به عنوان اصلی‌ترین متولی امر پژوهش آموزش و ترویج کشاورزی در ایران که دارای سوابق چند ده ساله است و از عمر بعضی از مؤسسات پژوهشی آن نزدیک به یکصد سال می‌گذرد، با نزدیک به دو هزار نفر هیأت علمی و دارای ۲۰ مؤسسه، پژوهشگاه، پژوهشکده و مرکز ملی تحقیقاتی، ۳۴ مرکز تحقیقات استانی و چند صد ایستگاه تحقیقاتی در سراسر کشور، نقش مهم و بی‌بدیلی در رشد و اعتلای دانش کشاورزی و تأمین امنیت غذایی هموطنان دارد؛ چنان که بخش عمده‌ای از دانش کشاورزی که هم اکنون در دانشگاه‌های سراسر کشور تدریس می‌شود، حاصل تحقیقات کاربردی و میدانی پژوهشگران این سازمان است.

همچنین این محققان علاوه بر تدریس در دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم و سایر دانشگاه‌ها در همکاری با استادان سالانه، ده‌ها رساله و پایان نامه دانشجویی را نیز در مراکز و مؤسسات وابسته به سازمان به مرحله اجرا در می‌آورند.

محققان این سازمان طیف وسیعی از خدمات علمی و اجرایی را به کشاورزان و کاربران بخش کشاورزی کشور ارائه می‌کنند و در جهت اجرای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر «رونق تولید» و «جهش تولید» با حضور در عرصه‌های تولیدی به عنوان «یاوران تولید» و «محققان معین» مصداق عینی جهادگران فی سبیل الله هستند.

از جمله خدمات اعضای هیأت علمی پژوهشی سازمان تات، معرفی طیف گسترده‌ای از ارقام و لاین‌های گیاهان زراعی و باغی مطابق با اقلیم‌های متنوع ایران کمک در حفظ ذخایر ژنتیکی کشور و معرفی این سازمان به عنوان مرجع ملی تنوع زیستی، جمع‌آوری شناسایی و معرفی آفات و بیماری‌های گیاهی و علف‌های هرز ایران و ارائه راهکارهای مدیریت تلفیقی آن‌ها، روش‌های جدید مدیریت منابع آب، خاک و آبخیزداری به عنوان بستر اصلی امنیت غذایی، پژوهش در زمینه بهره‌برداری از سیلاب‌ها در شرایط خطیر خشکسالی کشور، فناوری‌های پیشرفته حاصلخیزی خاک، تولید سویه های جدید دام، لاین‌های طیور و تولید واکسن‌های دامی و انسانی و حتی تولید و معرفی واکسن ویروس کرونا با نام رازی‌کوو پارس است.

حال به دنبال مکاتبات و پیگیری‌های گسترده و با اعلام نظر مساعد کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات به رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر شمول همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به اعضای هیأت علمی پژوهشی و آموزشی دستگاه‌های اجرایی کشور، این سوال مطرح است که در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها، اعضای هیأت علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که با انجام تحقیقات علمی-کاربردی و ایفای نقش اساسی در افزایش تولیدات زراعی، باغی، دامی، واکسن، جمع‌آوری و حفظ ذخایر ژنتیکی، حفاظت خاک و آب، و پایداری جنگل‌ها و مراتع در زمره تاثیرگذارترین جامعه علمی در امنیت غذایی، سلامت و محیط زیست کشور قرار دارند، چه زمانی شاهد رفع تبعیض آشکار روا شده در حقشان خواهند بود؟»

کد خبر 5266060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • زهرا IR ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
      9 2
      سلام حتما باید همسانسازی برای همه اساتید اجرا شود
      • ربیع IR ۲۳:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
        2 1
        واقعا اساتید هیات علمی وابسته به دستگاه های اجرایی چه آموزشی و چه پژوهشی باید مشمول این افزایش حقوق شوند. با ده سال سابقه و پایه پنج نه میلیون حکم بنده است که هشت و دویست و پنجاه دریافتی بنده است. واقعا مساعدت کنید.
    • US ۲۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
      8 2
      تفاوتی بین اعضا هیات علمی پژوهشی و آموزشی نیست....ساعات کاری پژوهشیها بیشتر هست....چرا باید تبعیض باشه؟ مگر پژوهش عامل پیشرفت صنایع و تولید نیست؟ چرا فرمایشات رهبری جدی گرفته نمیشود؟
    • IR ۲۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
      1 2
      با سلام. مجموعه اعضای هیات علمی مراکز پژوهشی اجرایی از تاثیرگذارترین مجموعه علنی کشور در صنعت و کشاورزی هستند که نیاز مبرم هست همسانسازی و عدالت دریافتی آنها رعایت شود. این عزیزان اکثرا کسانی هستند که دارای دعوتنانه از مراکز علمی معتبر دنیا هستند ولی با وطن دوستی و تعهد در داخل کشور مشغول خدمات علمی
    • کاظم IR ۲۲:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
      2 2
      واقعا حق دارند
    • محمد US ۲۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
      3 10
      با سلام وظیفه اعضای هیات علمی دانشگاه ها با پژوهشگاه ها متفاوت است چون علاوه بر پژوهش مسئولیت آموزش نیز بر گردن آنها ست بنابراین مقایسه این دو قشر با هم متفاوت است و به تبع باید در میزان دریافتی حقوق نیز تفاوتی داشته باشند
    • الف AE ۰۱:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۵
      6 4
      اگر اعضای محترم هیئت علمی در همه دستگاه ها ارزشیابی درستی شوند مشخص میشه که بود و نبود خیلی از اونها هیچ فرقی نداره و این رو هم بدرستی خودشون خبر دارند.
    • الف AE ۰۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۵
      7 5
      بود و نبود خیلی از اونها فرقی نداره و خودشون هم میدونند. فقط پز میدند به این عنوان. دریغ از سواد که نتیجه اون اثربخشی است .
    • نخبه IR ۱۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۵
      3 5
      در بی انگیزگی و مهاجرت نخبگان ابراز نگرانی کرده‌اند.؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ کدوم نخبگان؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟اینا از ایران برن همه راحت میشن. تشریف ببرن
    • IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۵
      3 7
      ((اعضای هیأت علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که با انجام تحقیقات علمی-کاربردی و ایفای نقش اساسی در افزایش تولیدات زراعی، باغی، دامی، واکسن، جمع‌آوری و حفظ ذخایر ژنتیکی، حفاظت خاک و آب، و پایداری جنگل‌ها و مراتع در زمره تاثیرگذارترین جامعه علمی در امنیت غذایی))?? کلی خندیدم
    • سعید IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۵
      4 2
      اگر اعضای محترم مدرسان دانشگاه و پژوهشگاها اگر در این جامعه تاثیر داشتن که وضع مملکت این نبود. متاسفانه از علمو دانش فقط پزش برا دوستان مونده. الان 140 تا به اصطلاح استاد دانشگاه پیام نور مثلا میخان اخراج بشن داداش معدا اول 11 و12 هستش. نتیجه اینکه رانت و فساد در وزارت علوم فاجعه هست‌.
    • حسن FR ۱۷:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۵
      1 0
      ظاهراً دانشگاه آزاد مربوط به این کشور نیست که اکثر مسوولین نظام به کمک مدرکی که از آن گرفته اند به مقام و منصب رسیده‌اند. در حال حاضر اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد در آرزوی حقوقی هستند که همکاران دولتی به آن اعتراض دارند. آیا این عدالت است آیا این حکومت اسلامی است که دانشگاه آزاد تابع هیچ قانونی نیست
    • عبدی IR ۲۱:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۵
      1 5
      تصویب این دریافتی توسط ۶۰ درصد از نمایندگانی که بعنوان هیئت علمی خود ذینفع بودند ، اشتباهی است که آتش تفرقه بین استاد و کارمند و سهم خواهی برای پژوهشگاه را روشن کرده. در شرایطی که بیشتر مردم زیر خط فقرند بالای ۷۰ میلیون حقوق نجومی چه معنایی دارد؟
    • سعید IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
      3 1
      اعضای پژوهشی سراسر سال موظف به کار تمام وقت هستند. در حالیکه آموزشی ها هم پاره وقت هستند و هم چندین ماه از سال به صورت تعطیل یا نیمه تعطیل هستن؛ این تبعیض عدالت هست آیا؟
    • همت IR ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
      2 0
      وجود تفاوت حقوق در تمام صنوف بر اساس معیارهای رسمی تعیین و اجرایی می‌شود. اما در یک صنف، تفاوت فاحش بین افراد به صرف موسسه و با شرح وظیفه و معیار واحد هیچگونه توجیهی ندارد و پذیرفته نیست. فلسفه و ماهیت قانون و قوانین همسان سازی توجه به این مهم و الزام قانون به رعایت عدالت است که اینجا نقض شده است.
    • IR ۱۹:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۳
      5 5
      در تمام دنیا عضو هیأت علمی پژوهشی، ارزش بیشتری از آموزشی دارد. اکثر اعضای هیأت علمی آموزشی در ایران یک کتاب یا جزوه را چندین سال تدریس کرده و به مدد مقالاتی که دانشجویان می نویسند، ارتقاء پیدا می کنند. ولی عضو هیأت علمی پژوهشی برای کسب امتیاز علمی ازم جهت ترفیع یا ارتقاء باید خود شخصا تحقیق کنند.